Web Sitesinden Nasıl Para Kazanılır


Web Sitesinden Nasıl Para Kazanılır


Bugün dünya üzerinde binlerce çeşit para kazanma yolu bulunuyor. Bu para kazanma yolları arasında elbette ki günlük rutin şekilde gidilen işler ve yapılan mesleklerin uygulamaları da yer alıyor.

Ancak ne şekilde olursa olsun bu tür işler zaman zaman can sıkıcı olabiliyor ve insanlara aldıkları paralar da az geliyor. Zaten insanca yaşamak için söz konusu maaşlar ve ücretlerin düşük olduğu da herkesin malumu… Bu ve benzer sebeplerden dolayı da zaman zaman insanlar farklı kaçış yolları arıyorlar.

Özellikle de daha rahat ve daha kolay şekilde olması temenni edilen bu yolların arasından seçilecek olan bir takım yöntemler ise kişilere adeta bir ümit ışığı oluyor.

İnternet dünyası da bu seçenekleri kapsayan bir adres olarak gösterilebilir. İnternetin giderek yaygın hale gelmesi çok iyi.

İnsanlar her aradığı bilgiyi kısa süreçte elde edebiliyorlar. Bu bilgilerin elde edilmesini sağlayan şey, sizin ve benim gibi kişilerin deneyimlerini paylaştıkları web siteleridir. Siz de çok cüzi fiyatla internet sitesi kurarak, deneyimlerinizi paylaşabilir ve herkesin faydasına sunabilirsiniz.

Tabi bu işe zaman ayırdınız diye kayıp da değilsiniz. Öncelikle kendinizi geliştirmiş olursunuz.

Ayrıca da kurmuş olduğunuz siteden para kazanırsınız. Hem de çok iyi paralar kazanırsınız ve bunun için saatlerce çalışmamış olursunuz. Ama itiraf edilmesi gereken bir şey var ki, sitenizin size güzel bir gelir getirmesi için ilk bir sene veya iki sene çok iyi planlarla sitenizi bir yere getirmelisiniz.

Bunun içinde dijital pazarlama dediğimiz olayı çözmeniz gerekir.Websitesinden para kazanmanız için öncelikle sitenizin popüler bir hale gelmesi, yani günlük belli bir ziyaretçi kitlesine ulaşmanız gerekmektedir. Günlük 20-30 kişinin ziyaret ettiği bir siteden para kazanmayı pek ummayın, hayal kırıklığı yaşarsınız.

Sitenizden para kazanabilmeniz için en azından günlük 500-1000 arasında ziyaretçiye sahip olmanız gerekmektedir. Yani para kazanmadan önce sitenizin popüler bir hale gelmesi ve belli bir kitle tarafından tanınır hale gelmesi gerekmektedir.

Bunun dışında ziyaretçi elde etseniz bile hemen para kazanmayı düşünmeyin ve bu konuda acele etmeyin. Sitenizin belli bir kategoride yer alması size her zaman reklam alma açısından daha faydalı olacaktır.

Örneğin sporla ilgili bir siteniz veya blogunuz varsa yine sağlık veya sporla ilgili bir site veya blogdan reklam alabilirsiniz. Sitenizi ziyaret eden kişilerin sitenizde yayınladığınız reklamlara ilgi duyması gereklidir. Bu odaklı reklamdır.

Odaklı yayınlanan reklamlar çoğu zaman diğer reklam türlerine göre daha iyi sonuçlar vermektedir. Eğer belli bir kategori veya konu üzerine yoğunlaşıp içerik üretirseniz reklam alma şansınız daha da artacaktır.

Sitenizin konusu veya kategorisi reklam ücretlerinizi etkileyen faktörler arasında yer alır. Günlük tekil ziyaretçi sayınız da önemlidir. Örneğin ekonomiyle ilgili sitelerin diğer sitelere göre aldığı reklam ücretleri daha fazladır. Zira herkes ekonomiyle ilgilenmez sadece belli bir kesim vardır. Yani herkes ekonomiden anlamaz. Bu nedenle ekonomiyle ilgili kaliteli bir siteniz varsa oldukça yüksek reklam ücretleri elde edebilirsiniz.



Web Sitesinden Nasıl Para Kazanılır

İşte bunları yavaş yavaş çözmeye başladığınızda siteden çok iyi para kazandıracak yöntemler şunlardır:

1. Reklam kazançları: Sitenizin hiti yüksek bir seviyeye geldiğinde, çok iyi şekilde internetten para kazanmanızı sağlayacak ilk şey, reklamdır. Google Adsense reklamları kazançlarınızın başında gelir. İkinci olarak ligatus gibi sistemlerden reklam geliri elde edebilirsiniz. Ama dediğimiz gibi güzel bir trafiğe sahip olmanız halinde, bu sistemler güzel kazançlar getirebilir. Aylık 250 veya 300 hiti olan bir siteden, yüksek meblağlar kazanmayı beklemeyin.

2. Banner gelirleri: Yüksek trafiğe sahip sitelerin en iyi şekilde kazanç elde ettiği sistemdir. Sitenizin konusuyla ilgili hizmet veren veya ürün satan firmalar, size hazırlamış oldukları tanıtıcı banner reklamının sitenizde yer almasını teklif ederler ve bunun içinde bir fiyat teklifi gönderirler. Sitenizin trafiğine göre bu teklif, bir aylık banner reklamı için 2 bin lira veya daha fazla bile olabilir. Oldukça iştah kabartıcı…

3. Satış ortaklığı gelirleri: Dünyanın en popüler siteden para kazanma yöntemidir. Sitenizin konusuna uygun ürünlere satış ortağı olabilirsiniz. Eğer sitenizin trafiği yüksek ise ve sürekli artan bir grafik varsa, hedef kitleye ulaşmışsınız demektir.

Zaten hedef kitleye ulaştığınızı gösteren bir durum da, sürekli yayınladığınız makalelere aldığınız yorumlardır. Bu aşamada satış ortaklığı yapacağınız ürünleri seçmeniz ve tanıtmaya başlamanız gerekir.

4.Tanıtım yazısı gelirleri: Tanıtım yazısı bir ürün ya da hizmetin başka bir sitede ayrıntılı bir biçimde anlatılması ve bunun para karşılığında o site veya blogda yayınlanmasıdır.

Tanıtım yazısı, SEO çalışmaları yapanlar, bir ürün satmak isteyen yada bir şeyin tanıtımını yapmak isteyenlerin oldukça tercih ettiği bir yöntemdir.

Yeni site kuranlar veya blog açan kişiler sitelerinin veya bloglarının daha hızlı bir şekilde tanınması hem de kaliteli sitelerden backlink alabilmek için bu yönteme başvurmaktadırlar. Bir ürün satmaya çalışanlar da aynı şekilde çok ziyaretçisi olan sitelerden veya bloglardan tanıtım yazısı almayı tercih edebilirler.

Tanıtım yazısı yayınlayarak para kazanmak için öncelikle kaliteli ve çok ziyaretçi alan bir site veya blog sahibi olmanız gerekir.

Yeni açılan ve içeriği az olan ziyaretçisi az olan sitelere yada bloglara kimse tanıtım yazısı yazdırmayı istemez. İnsanların size tanıtım yazısı yazdırmak istemeleri için sitenizin belli bir değeri (Alexa, PageRank vs.) ve kitlesi olmalıdır.

Tanıtım yazısının kelime uzunluğunu ve nasıl olacağını siz belirleyeceksiniz. Sitenizde (blogunuzda) reklam bölümü oluşturarak tanıtım yazısı şartlarınızı ve fiyatlarınızı belirtebilirsiniz.

Tanıtım yazısını sizin yazmanızı isterseler ekstra ücret talep edebilirsiniz. Tanıtım yazısı fiyatlarını belirlerken mutlaka site sıralama değerlerini ve ziyaretçi miktarınızı göz önünde bulundurun.

Bugün 5 TL’ye de tanıtım yazısı yayınlayan site ve bloglar varken 50-100 TL’ye yayınlayanlar da vardır. Fiyatı belirleyecek olan sizsiniz.


İnternetten Kazanç Sağlanabilir
Bugün dünya dijital unsurların egemen olduğu bir yöne doğru ilerlerken, bu unsurların en etkin olduğu alan olan internet sektöründen para kazanmak ise son derece uygun ve doğal bir yöntem olarak önem kazanıyor. Daha çok internetten para kazanma yolları konusu ile bilinen bu yöntemler de kişilere çeşitli şekillerde avantajlar sağlayabiliyor. Özellikle kullanışlı ve bol şekilde ziyaret edilen web siteleri olduğu takdirde bu kazanç yolları daha eğlenceli şekillerde hayata geçirilebiliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski